LINDY HOP - Nybörjare 2   Swing Kids

Efter en veckas uppehåll satte nästa kurs igång!

Första träningen
Totalt sätt var det nog lite färre par än vid första kursen, skönt eftersom det ibland var ganska trångt på dansgolvet. Fler nya ansikten än vad vi hade trott men även många från första kursen. Vi började direkt med fri dans för att ledarna skulle få lite uppfattning av vad vi var för brokig skara nybörjardansare de skulle få kämpa med denna gång.

Oj, hoppsan, va, jaha. Vad svårt det var helt plötsligt när den man dansade med inte hade lärt sig exakt samma turer på exakt samma sätt, och vi som trodde vi kunde dansa! Intruktörerna bröt in och förklarade att vissa tydligen körde med 6:or medan andra med 8:or som grundsteg. Vad det betydde förstod vi inte mer än att det blev knepigt helt enkelt. En till knepighet var att det helt plötsligt skulle snurras två varv på "under the arch". Det gjorde inte så mycket för killarna men tjejerna fick det betydligt tuffare att hinna med, speciellt om de skulle twista ordentligt också.

Inte så mycket nytt direkt men det var nog bra att börja med att få in alla på ungefär samma våglängd. Det gick nog lite fortare också, så svettig blev man i alla fall. 
Lektion 2

Lektion 3

Lektion 4

Lektion 5

Sista träningen


Tillbaka